NEWS

2018 Index on Censorship İfade Özgürlüğü Burslu Ödülleri için adaylık başvurularını açılmıştır
Index on Censorship 2018 İfade Özgürlüğü Burslu Ödülleri için adaylık başvurularını başlatmıştır         Ödüller, dünya çapında sansür ile mücadele eden gazetecileri, eylemcileri, dijital aktivistleri ve sanatçıları onurlandıracaktır         Burs sahiplerine bir yıllık destek paketi verilecektir         indexoncensorship.org/ nominations adresinden aday gösterebilirsiniz.         Adaylık başvuruları 5 Eylül –  8 Ekim 2017 tarihleri arasında açık olacaktır.         #IndexAwards2018 Index on Censorship İfade […]
04 Sep 17
Index on Censorship Freedom of Expression Awards Fellowship 2018

Index on Censorship Freedom of Expression Awards Fellowship 2018

Index on Censorship 2018 İfade Özgürlüğü Burslu Ödülleri için adaylık başvurularını başlatmıştır

  •         Ödüller, dünya çapında sansür ile mücadele eden gazetecileri, eylemcileri, dijital aktivistleri ve sanatçıları onurlandıracaktır
  •         Burs sahiplerine bir yıllık destek paketi verilecektir
  •         indexoncensorship.org/ nominations adresinden aday gösterebilirsiniz.
  •         Adaylık başvuruları 5 Eylül –  8 Ekim 2017 tarihleri arasında açık olacaktır.
  •         #IndexAwards2018

Index on Censorship İfade Özgürlüğü Burslu Ödülleri için adaylık başvuruları başlamıştır. Bu yıl 18.si düzenlenen ödüller dünyanın en önemli ifade özgürlüğü kahramanlarından bazılarını onurlandıracaktır.

Daha önceki yıllarda kazananlar arasında, kamuoyunda iyi tanınan, adaylığı sonrası hapisten serbest bırakılan Rus mücadeleci Ildar Dadin, bu ödül sonrası önemli ölçüde ek finansal destek alan anonim Çin dijital aktivist grubu GreatFire, kendisi burslu ödül sahibiyken Burkina Faso’daki stüdyosu yanan ve stüdyosunu yeniden inşaa etmesi için desteklenen müzisyen ve aktivist Smockey de bulunmaktadır.

Burslu ödüller, Suriyeli karikatürist Ali Farzat, Pakistanlı eğitim aktivisti Malala Yousafzai, Suudi araştırmacı gazeteci Safa Al Ahmad ve Güney Afrikalı LGBTİ fotoğrafçı Zanele Muholi gibi geçmiş yılların kazananları ile birlikte her seviyede ve dünya çapındaki aktivistleri desteklemeyi hedefliyor.

Index kamuoyunu, sivil toplum örgütlerini, kar amacı gütmeyen grupları ve medya organizasyonlarını, dünya çapında yaptıkları işler ile sansürle mücadele ettiklerine inandıkları kişileri (bireyleri ya da organizasyonları) aday göstermeye davet ediyor.

Dört kategori bulunmaktadır:

  • Çalışmaları baskı ve adaletsizlikle mücadele eden ve sanatsal ifade özgürlüğünü destekleyen sanatçılar ve sanat üreticileri için Sanat (herhangi bir dalda).
  • Sansür ile mücadele ve ifade özgürlüğünü teşvikte önemli bir etki yaratan aktivistler ve eylemciler için Eylem.
  • Sansürün önüne geçmek ve özgür ve bağımsız bilgi alışverişini sağlamak için teknolojinin yenilikçi kullanımı için Dijital Aktivizm.
  • Sansüre maruz kalmış, ifade özgürlüğü tehdit edilmiş cesur, geniş çapta etkili ve kararlı gazetecilik (herhangi bir dalda) için Gazetecilik.

Bütün ödül sahipleri bir yıl boyunca 24 saat acil destek ve doğrudan ileri düzey eğitim ve danışmanlık hizmetleri alacak. 12 aylık süreç Londra’da (Nisan 2018) bir hafta misafir edilmesiyle başlayacak. Ayrıca, bir yıl boyunca, ödül sahiplerinin işlerinin etki ve sürdürülebilirliğini önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz.

Index’in CEO’su Jodie Ginsberg “İfade Özgülüğü Ödülleri sadece bir vitrin işi değildir, aynı zamanda grupların ve bireylerin cesur ve muhteşem işler yapmasını güçlendirerek tüm dünyaya ifade özgürlüğünün yayılmasını sağlar. Ödül sahipleri sık sık devasa engelleri aşmak zorunda kalıyor ve sadece kendilerini ifade etme hakkı için büyük tehlikelerle yüzleşiyorlar. Bu bizim onları övmek için sahip olduğumuz bir şans.”

“Kendi ifade özgürlüğü şampiyonunu aday göstermek için sesini kullan – seslerinin duyulmasını sağla.”

2018 ödülleri listesinin son hali Ocak ayının sonunda duyurulacaktır. Kazananlar, kamuoyunda tanınmış panel jürileri tarafından seçilecek ve Nisan 2018’de Londra’da düzenlenecek bir gala töreninde açıklanacaktır.

Ödüller ve burslar hakkında daha fazla bilgi için lütfen [email protected] ile irtibata geçin ya da +44 (0)207 963 7262 arayın.